Een vreemde kilometerteller

Het is algemeen bekend dat snelheidsmeters in auto's te veel aanwijzen. Ook bij mijn 203 is dat het geval, zo'n 7 8%.
Bij het gebruik van een TomTom is dat direct te zien
. Bij mij is het een beetje moeilijk te bepalen, omdat de wijzer van de snelheidsmeter erg heen en weer gaat.
Aanvankelijk schreef ik dat toe aan de kilometertellerkabel, maar nadat die vernieuwd was bleef dat "wiebelen" van de wijzer. Ik ontdekte toen dat het te maken heeft met de mechanische weerstand in het tellermechanisme van de dagteller ("trip" heet zo'n dagteller tegenwoordig). Bij het verdraaien van het wieltje van de hectometers wordt n hectometer door het mechanisme van de tandwieltjes in acht kleine stapjes uitgevoerd. En bij elk van zo'n klein stapje ondervindt het mechanisme zoveel wrijving, dat de wijzer van de snelheidsmeter even terugvalt. Ik heb het tellermechanisme al eens ingespoten met olie, maar dat heeft niet geholpen.


Maar daar gaat het hier niet om. Ook niet om het feit dat ook de kilometerteller wel een afwijking zal hebben (nog nooit goed door mij bepaald overigens).

Nee, het gaat hier om het verschil tussen de dagteller en de totaalteller
Je mag toch verwachten dat die gelijk opgaan. Niet dus bij mijn 203 (en waarschijnlijk geldt dat voor alle 203's). Jaeger, de fabrikant van de meter, heeft het kennelijk bij het ontwerp van de twee kilometertellers niet voor elkaar gekregen om ze exact dezelfde overbrengingsverhouding te geven. De dagteller geeft 0,4 % meer afgelegde kilometers aan dan de totaalteller.

Ik ontdekte het omdat ik een jaar lang de dagteller niet op nul had gezet, en regelmatig de standen van beide tellers noteer. Daarna heb ik de dagteller ook nooit meer op nul gezet, dus ik heb (nov. 2011) nu over bijna 12.000 km een heleboel standen van beide tellers. Ik heb die in een spreadsheet gezet, en daar een grafiek van gemaakt:

Horizontaal staat de stand van de totaalteller uitgezet.

Vertikaal staat het verschil tussen de stand van de dagteller en de totaalteller uitgezet (dus de afwijking).

Er gaat heel mooi een rechte lijn door de meetpunten. De wiskundige vergelijking voor deze lijn geeft een richtingscofficint van 0,0041. Dat betekent dat de dagteller 0,41 % meer aangeeft dan de totaalteller. Heel wonderlijk, en een rare ontwerp- of constructiefout van de tellers.

Natuurlijk heb ik gekeken of dit verschijnsel zich ook voordoet mij mijn Simca Versailles, maar daar is na 6800 km nog geen enkele afwijking te zien!