Moeder ik wil bij de revue

8-delige serie van Omroep Max, uitgezonden van oktober en november 2012

Speelt zich af in de vijftiger jaren. Met in vele scènes diverse oldtimers in beeld, waaronder... mijn Simca Versailles en mijn Peugeot 203.

In de maart-nieuwbrief van de V.I.A. (Vrienden van Interessante Automobielen N-H) stond deze oproep:
Wilt u een filmcarrière ?
VIA lid Andre Koster kwam iets leuks tegen en hieronder leest u wat hij tegenkwam.
Oldtimers gevraagd voor een nieuwe Nederlandse dramaserie die zich afspeelt in de jaren 50. O.a: Kevers van 1946 – 1957; Volvo P444 en P444 Duett; Renault 4 cv 1947 – 1957; Renault Dauphine 1956 – 1960; Opel Record en Kapteijn 1951 – 1957; Simca Aronde en Simca Vedett tot 1957; Peugeot 203 1948 - 1954, Peugeot 203 Familia en 203 pick up.
De opnamedagen zijn tussen 2 april en 15 juli in en rondom Amsterdam. Vindt u het leuk om met uw auto een dagje naar de set te komen, mail dan!

Ik stuurde een mailtje met daarin een foto van mijn Versailles en Peugeot, en kreeg van Mathijs de Lange, Productiecoördinator "Moeder ik wil bij de revue" NL-film op 19 maart 2012 de volgende reactie:
Bedankt voor uw reactie. Dat zijn twee mooie auto’s. In het kort zal ik even uitleggen waar de serie over gaat.
De serie speelt zich af in de jaren 50 en heet ‘Moeder, ik wil bij de revue’, naar het gelijknamige nummer van Wim Sonneveld. De serie zal 8 afleveringen duren en verschijn op televisie bij omroep MAX.
Er spelen een paar groot acteurs in de serie [...]. We zijn nog volop bezig in de voorbereidingsfase. In de serie zullen naast een verhaallijn en dialogen ook liedjes van Wim Sonneveld ten gehore worden gebracht. De precieze data van wanneer er auto’s nodig zijn is nog niet bekend. Zodra ik meer informatie voor u heb, dan laat ik het zo snel mogelijk weten. Nogmaals bedankt voor uw reactie.
Met vriendelijke groet, Mathijs de Lange.


Op 27 maart volgde een nieuwe e-mail waarin hij vroeg of ik nog steeds geïnteresseerd was.
Op 11 april volgde meer informatie. Op mijn vraag of ze wilden dat ik met de Versailles of de Peugeot kwam antwoordde Mathijs:

Inmiddels hebben we de planning af en kan ik u laten weten dat we onder andere eind april een aantal oldtimers nodig hebben voor exterieur dagen. Ik zou het erg leuk vinden als u meerdere draaidagen zou kunnen komen.
Voor ons maakt de auto niet echt uit, maar de Ford Simca heeft toch een lichte voorkeur. Of misschien weet u iemand die de Peugeot kan besturen en ook mee kan. Zodat jullie samen naar de set kunnen komen.
De eerste paar dagen van eind april zijn voor ons het belangrijkst omdat we dan exterieur dagen draaien. Dat betekent dat we veel buitenopnames hebben waarbij de auto’s door de straat rijden. Dus het liefst zien we u dan verschijnen.

Uiteindelijk leidde het ertoe dat ik op acht draaidagen aanwezig ben geweest. Zesmaal met de Versailles en driemaal met de Peugeot. Op één van de draaidagen was mijn vriend Gerard van Wieringen ook mee; hij met de Versailles en ik met de 203. De opnames vonden plaats in Utrecht (Domstraat), Haarlem (Jansstraat), Hilversum en Assendelft.
In de blogs van april, mei en juni 2012 leest u er meer over.

Ik maakte een compilatie van de filmfragmenten waarop mijn 203 in de diverse afleveringen is te zien. U vindt dat  HIER (YouTube, 1:45 min).

En  DIT  is een link naar een speciale website van "Moeder ik wil bij de revue" van omroep Max. Daar leest u ook hoe u de dvd's met alle uitzendingen kunt bestellen.

uvs121023-031.jpg   foto 05 Mathijs de Lange.JPG
Hier rijd ik in mijn Peugeot tijdens een opname in Haarlem. Heel het straatbeeld         Hier kijk ik toe bij opnames bij de artiestenuitgang van het
is gevuld met figuranten en oldtimers.                                                                         Gooitheater in Hilversum. Rechtsvoor mijn Peugeot. Foto
                                                                                                                                Mathijs de Lange

!cid_4917992A-9C55-4F8B-A785-78E8AF47014E@TeHuis.jpg   !cid_F4FBF00B-E36D-400D-AF14-12C11D561C18@TeHuis.jpg   Photo 03-05-12 11 35 30.jpg
Hier sta ik voor de etalage van radio/elektrowinkel        Mijn Peugeot tegenover de winkel van Van                 In het midden Gerrit Martijn (1st ad regisseur),
van Van Woerkom in de Domstraat in Utrecht.            Woerkom.                                                               links Elisevan Dijk (3rd ad regisseur),
                                                                                                                                                            rechts Lonneke Worm (camera operator)